Нашата Никол Дулева - шампионка сред студентите !

Отборът на Пловдивския университет се представи безгрешно с 5 безапелационни победи с резултат 3:0 гейма в изиграни 5 мача. С това убедително представяне волейболистките на ПУ оставиха след себе си в класирането дори отбора на Националната спортна академия.

В тима е нашата Никол Дулева и възпитаничката на школата ни Елизабет Георгиева.

Днес отборът занесе купата при ректора проф. Румен Младенов, който поздрави момичета за успеха.

Виж целия състав на победителките: 

Бояна Ангелова – капитан, Добрина Христоскова, Савина Патева, Ралица Дойчева, Станислава Костадинова, Теодора Любомирова, Траяна Стоянова, Елизабет Георгиева, Лора Савчева, Никол Дулева и Кристина Караджова, старши-треньор – Димитър Ангов.

В Национална универсиада София 2022 участваха над 1200 студенти от 22 висши учебни заведения в България, които ще се състезават в 14 вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, спортно ориентиране, футзал, крикет, плуване, кик бокс, джудо, бадминтон и мажоретни спортове.

Спортният министър изказа своята благодарност към ръководството на Асоциацията за университетски спорт “Академик” за усърдието, което показва в работата си със студентите.

Председателят на асоциацията доц. Златко Джуров връчи на Радостин Василев почетен медал от надпреварата в знак на благодарност за оказаното съдействие от ММС за провеждането на Националната универсиада през тази година.

На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев и много от ректорите на участващите университети.

По време на церемонията участничката на европейски и световни първенства по бадминтон за хора с увреждания Емона Иванова от името на състезателите каза клетвата за честна игра по време на Националната универсиада 2022.


Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени