Регион "Странджа" с достойно представяне в първия турнир на Скаут лигата

С три победи и две загуби и трето място в класирането приключи участието за състезателките на регион "Странджа", водени от треньорката на ВК "Казанлък" Миглена Стрезова, в първия от турнирите на Скаут лига за момичета, родени 2004-2005 г.

Оспорвани битки и равностойност белязаха надпреварата от 15 до 17 декември в столичната зала „Христо Ботев“. В нея участваха шест отбора от волейболните региони "Витоша" (клубовете от София), "Тракия" (Южна България), "Странджа" (Югоизточна България), "Струма" (Югозападна България), "Хемус" (Северозападна България) и "Добруджа" (Североизточна България).

Представителките на региона, част от който бяха и пет от възпитаничките на ДЮШ на "Казанлък", започнаха с успех участието си в турнира, побеждавайки на старта състезателките на регион "Добруджа" с 2:0. Вторият си двубой момичетата загубиха с 2:0 от регион "Хемус". Загуба от "Струма" с 2:0 и успешен двубой - победа с 2:1 над съперничките си от регион "Витоша" записаха в неделния ден възпитаничките на Стрезова.

Днес съставът ни би категорично с 2:0 и момичетата на регион "Тракия" и приключи по най-добрия начин участието си в първия "Турнир на надеждите". "Беше труден турнир, в който играхме на приливи и отливи. Много съм доволна от начина, по който започнахме и завършихме състезанието. Тези мачове бяха най-силното ни представяне на този етап. Успях да пусна всички състезателки, всяка да покаже на какво е способна и определено съм доволна от всички. Ще тренираме на клубно ниво до следващия лагер, вероятно преди втория турнир, който ще бъде през януари", коментира пред клубния сайт Миглена Стрезова.

В сборния отбор на регион "Странджа" играят пет състезателки от състава на "Казанлък" -младите ни надежди Симона Анастасова, Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова, Виктория Василева и Виктория Иванова, част от тима на прекадетките.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени