"Казанлък Волей" стана втори в турнира "Дами на розата"

Феърплей, страхотни битки и добри приятелства предложи второто издание на Рицарския турнир "Дами на Розата" в Казанлък, организиран от Ордена на тамплиерите. В стартиралата в събота надпревара за девойки младша възраст участваха 4 състава - националният отбор за девойки U16, разделен на два отбора А и Б, съставите на "Казанлък" и "Марица" Пловдив. В старта на състезанието, съставът ни, воден от треньорката Миглена Стрезова, започна с победа над отбор А на националките с 3:2 и успех с 3:1 над състав Б. В последния мач за школата ни днес, "Марица" постигна победа с 3:0 и оглави класирането в турнира. Втори остана съставът на Казанлък пред националната гарнитура на девойките с треньори Теодора Бечева и Диян Боюклиев.

Виж всички индивидуални награди:

Най-добро либеро – Мила Пашкулева – Марица (Пловдив)
Най-добър разпределител – Мария Серкеджиева – Марица (Пловдив)
Най-добър нападател – Ива Дудова – България U16
МVP – Мариела Златкова – "Казанлък Волей-Багира"
Най-добър блокировач – Ивайла Чавдарова – България U16 / също от "Казанлък Волей-Багира"/

 

С турнира в Казанлък Лъвиците U16 започват заключителната фаза от подготовката си за Евроквалификациите от 25-27 април в Стара Загора. Групата от 17 избранички на треньора ще продължи подготовката си в зала "Багира" до 20 април.
В разширения състав на националния тим попаднаха по 3 състезателки на "Казанлък Волей" и "Марица" Пловдив, по 2 момичета от ЦСКА София, Левски София и Славия София и по 1 състезателка на "Берое" Стара Загора, "Локомотив" София, "Велбъжд" Кюстендил, "Импулс" Горна Оряховица и "Дунав" Русе.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени