Бронзови медали за девойките старша възраст от София!

Тандемът при девойките до 20 години от школата ни Наско Петров-Сашо Стоянов изведе клуба ни до "ТОП 3" на България.

Държавните финали за девойки под 20 години се играха в София. Домакин бе ВК Славия, а спорът за титлата се проведе от 27 април до 1 май в зала „Панайот Пондалов“. 
Участваха осемте най-добри отбора в България, които бяха разделени в две предварителни групи.

След 5 дни, 5 мача и 18 гейма, казанлъшкият тим е с бронзовите отличия. В "малкия финал" нашите момичета надделяха очаквано и трудно с 3:1 над "Локомотив 1929"/София/. С общо три победи и две загуби във финалната фаза сме в "ТОП 3" при девойките старша възраст. Класиране, което е "огледално" на това от НВЛ-Жени.

"Програмата "максимум" се изпълни и е факт. Няма как да не сме доволни, след като играхме с "малките"...Имаме две контузени титулярки: Никол Пейчинова и Ивайла Чавдарова, което оказа влияние за класирането на финалите. Нервен мач за третото място, с много притеснения и въпросителни. Даже в крайната 4-та част се стигна до резултат- 26:24...Получи се, честит медал на клуба!", коментира от столицата финансовият дарител и президент на клуба Васил Аргиров.

"Драма до последната точка, заслужен медал и игри на "приливи и отливи". Получи се оспорван и интересен двубой, "игра на нерви" и продължителни разигравания....Доволни сме, важно е класирането и отличията за тези 12-ет момичета от школата", коментираха от щаба след третото място от Държавните финали от столицата. 

Близо месец девойките U20 се подготвяха в зала "Багира" за края на сезон 2021/2022 години.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени