Треньорът на „розите“ Петър Дочев: И когато печелим, и когато губим, оставаме заедно

26.11.2013

Когато на резервите им се даде шанс за изява, те трябва максимално добре да го използват. Всички състезателки на „Казанлък Волей – Багира“ трябва час по-скоро да разберат, че един отбор не се състои само от шест волейболистки и затова тези, които влизат от квадрата, са длъжни да помогнат в трудни моменти, а не да отчитат присъствие.
Така старши треньорът на „розите“ Петър Дочев коментира непостоянната игра на отбора си в дербито срещу „Марица“ онзи ден, което казанлъчанки загубиха с 1:3. 

41-годишният наставник бе видимо недоволен от представянето на повечето свои състезателки, включително от резервите и не скри своето разочавонение от загубата:
„На този етап „Марица“ е най-добрият отбор в България и резултатите го показват – те нямат загуба в първенството. Що се отнася обаче до нас, откровено ме притесняват някои елементи в нашата игра, особено на контраатака. Стигаме до ситуации да отбележим точка след добра игра в защита на задно поле, но контраатаката изведнъж ни изневерява.  Търсим някаква промяна, за да не се превърне тази наша слабост в синдром“, каза още треньорът на „Казанлък Волей - Багира“.
Амбициозен специалист като Петър Дочев на може да не бъде доста критичен към представянето на „розите“. Той призна, че няма да спести критиките си към своите възпитанички: 
„Наистина имам много забележки към играта на моите момичета, но всикчи тези разговори и анализи ще ги оставя да ги коментирам в съблекалнята лично пред тях, не чрез медиите. И когато печелим, и когато губим – ние оставаме заедно. Това е най-важното“, завърши Дочев.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени