Дочев излиза срещу родния си клуб ЦСКА без сантименти и с амбиция за успех на „Казанлък Волей - Багира”

29.11.2013

Без сантименти и с амбиции за победа на женския тим на "Казанлък Волей – Багира" над шампионките, излиза старши треньорът на „розите” Петър Дочев срещу бившия си тим ЦСКА – Дeмакс в дербито между двата отбора днес.
Преди да поеме казанлъчанки, 41-годишният наставник бе в треньорското ръководство на женското направление на ЦСКА, освен това той е израстнал като юноша в „армейския” клуб, където е изградил и сериозна кариера.
В ЦСКА през миналия сезон Петър Дочев, в тандем с Юлия Иванова, донесе 4 купи – две шампионски титли на "армейките" – при жените и при девойките старша възраст, купа на България и една вицешампионска – при младшата възраст.
По ирония на съдбата женския тим на „Казанлък Волей” игра финал на миналогодишното първенство в Националната волейболна лига при жените именно срещу водения тогава от Петър Дочев и Юлия Иванова отбор на ЦСКА. В спора за шампионската титла казанлъчанки, които тогава бяха абсолютни дебютантки в женския волейболен елит, загубиха от шампионките от ЦСКА. Затова днешният двубой е по-специален за Петър Дочев и той не крие това.

„Наистина е по-специален този мач – изкарах прекрасни години в ЦСКА, започнал към кариерата си там и винаги ми е приятно, когато се върна на „Червено знаме”. Но аз смятам, че съм професионалист и се стремя да не давам място на сантиментите, което означава че срещу ЦСКА днес ще гоним максимума. Ще се радвам нашият отбор да излезе като победител в този мач, още повече че в момента „Казанлък Волей – Багира“ има нужда от победи”, коментира Дочев. Той допълни, че възпитаничките му през седмицата много сериозно са се готвили за днешното дерби срещу ЦСКА-Демакс.
„Силно се надявам това, което говорихме с моите състезателки през седмицата и това, което отработвахме по време на тренировките, да се получи и до го покажат по време на мача днес. Нядавам се и на себераздаване на всяка една от волейболистките ни, както и пределна мобилизация”, допълни още старши треньорът на „розите” Петър Дочев.

Двубоят между ЦСКА – Дeмакс и "Казанлък Волей – Багира" днес е от 7-тия шампионатен кръг на Националната волейболна лига при жените и се чака с голям интерес. Срещата започва довечера от 17 часа в спортна зала „Васил Симов” в София.
Елитни рефери от национална категория ще бъдат съдии на завързания мач. Съдийската комисия на БФВ изпрати двамата авторитетни столични арбитри Милан Тодоров и Николай Колев да ръководят срещата.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени