„Розите“ се върнаха от лагера на Белмекен, търсят класни съперници за контроли

05.10.2014

Представителният женски тим на "Казанлък Волей – Багира" се завърна от високопланинската си лятна подготовка на Белмекен. „Розите“ вече тренират при домашни условия – на своята спортна база „Багира“, която предлага отлични условия за тренировки и възстановяване.
Всички състезателки от отбора са здрави и бързо навлизат в необходимата спортна форма, преди подновяване на волейболното първенство в женския елит, съобщиха от ръководството.

По време на престоя си в Балкана момичетата на старши треньора Петър Дочев наблегнаха повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила, обем и издръжливост.
Сега, след завръщането си в Казанлък, „зелено-червените“ тренират повече на техниката и тактическите занимания и "работят" повече с топка. Новите попълнения бързо се приобщават към новата обстановка.

За обиграване на тима наставникът Петър Дочев е предвидил серия от двустранни контролни и тренировъчни игри. Освен това, шефовете усилено търсят и класни противници, с които се уговарят серия от контролни мачове в Казанлък и извън града. Това е така, защото наближава стартът на женското волейболно първенство в елита. Новият сезон 2014/2015 тази година започва на 18 октомври (събота).
През това първенство отборите ще бъдат с един по-малко - шест, които ще се борят за титлата при дамите.
Освен „розите“, участинци се бъдат столичните „Левски“, „Славия“ и ЦСКА, „Марица“ от Пловдив, както и новаците в елита ВК „Сливен“ (Сливен). Нека припомним, че сливенчани подадоха заявка за участие в последния момент и в момента сглобяват женски отбор. 

Традиционният участник в „А“ група – „Спартак 1996“ от Плевен, отказа участие в женския елит, като клубът през този сесон ще играе само с формации до старша възраст. Миналогодишните новаци - „студентките“ от Европейският политехнически университет – Перник, също почти сигурно няма да участват в елита, поради организационни проблеми.

Като е известно форматът на женския шампионат се запазва, като след изиграването на редовия сезон, с цел повече мачове следва допълнителен турнир. Той е разделен на две части, като в първата част в София се срещат отборите по между си, а на друго място останалите три клуба. Във втората част всички тимове се събират на едно място и се срещат отборите, които не са играли помежду си.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени