Ваня Соколова остава капитан на „Казанлък Волей – Багира“ и през новия сезон

31.10.2014

Спортно-техническото ръководство на „Казанлък Волей – Багира“ реши единодушно играещият помощник треньор Ваня Соколова отново да бъде капитан на представителния женски отбор на "розите". Така опитната 42-годишна посрещачка остава на този отговорен пост и пак ще носи капитанската лента във всички мачове до края на това първенството на женската Национална волейболна лига на България, както и в турнира за националната купа на страната.

Нека припомним, че известната българска волейболистка и бивша капитанка на националния отбор на България - Ваня Соколова стана капитан на отбора още миналия сезон, веднага след като Мария Тодорова – Мани напусна отбора още пред края на миналогодишното първенство. Тогава 28-годишната посрещачката си тръгна изненадващо и се наложи именно Соколова да запълва празнината, оставена в тима.

Ваня ще бъде активен капитан, когато е на терена като действаща състезателка. В останалото време, когата не е на игрището, ще я замества Кристина Тотева.
Както е известно Соколова влиза в игра само в най-важните моменти от мачовете, за да помогне с богатия си опит и класа на младите и по-неопитните в отбора.

Иначе Ваня е универсален състезател и може да играе почти на всеки пост. Както е известно тя е дясна ръка на Петър Дочев в "Казанлък Волей - Багира" и е негов пръв помощник. Освен с представителния женски тим, волейзвездата работи активно и в девическата школа на "розите".
Преди да дойде в Казанлък Ваня бе активна състезателка в първенствното на Кипър, където тя играеше с успех "Папа Джон’с Пица - Аполон" от Лимасол.
С този елитен кипърски тим, начело на който бе пловдивският спец Димитър Лечев-Джони, тя стана шампионка и носителка на националната купа на страната.

Едновременно като професионален състезател в Кипър, в останалото време Соколова работеше и като треньорка в Италия на подрастващи. Известната ни волейболистка и националка от близкото минало, работеше с успех с 10-12 и 12-15-годишни момичета в Италия, за сицилианския волейболен клуб Рибера (Сицилия). Тя бе там треньор и на двете двете възрасти и постигна много добри резултати. Преди това, пак там, но като състезателка, Ваня бе реализатор №1 на италианската Серия А2, когато играеше с екипа за елитния Еуропея 92 (Изерния) и отново консултираше в девическата школа на този клуб.
По време на престоя си на на Апенините тя записва 6 сезона като играч на различни клубове, изкарва успешно треньорски курсове, като получи лиценз за всички волейболни лиги, без елитната Серия "А" , където се изисква отделен сертификат за най-високо ниво.

Иначе волейболистките на ”Казанлък Волей – Багира” са готови за предстоящото днес дерби в срещу шампионките от ”Левски”, от третия шампионатен краг на женския елит. Мачът е довечера от 18 часа в спортна зала ”Багира”, която се очаква да се пръска по шевовете от публика.
В клуба на "розите" очакват мощна подкрепа от тепмераментните казанлъшки фенове.
Мачът в спортна зала „Багира” в Казанлък се очаква с огромен интерес и ще бъде предаван онлайн в клубния сайт на „розите”  -  www.kazanlakvolley.com.

Прякото излъчване ще започне довечера от 17, 55 часа, директно от спортна зала „Багира”.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени