Дебют на младите ни състезателки с женския тим срещу ЦСКА, разгоря се интрига в третия гейм

02.02.2018

В мач от десети кръг на женската надпревара ЦСКА се наложи на състава на "Казанлък Волей-Багира", побеждавайки като гост с 0:3 (18:25, 18:25, 24:26). Срещу далеч по-зрелите на години и ръстово състезателки на ЦСКА, домакините играха със своите девойки младша и старша възраст от школата.

Казанлъчанки поведоха в двубоя до първото техническо прекъсване при 8:6, но армейките, шумно подкрепяни от своята агитка, успяха бързо да наваксат и спечелиха първата част при 18:25. Дебют с момичетата на Казанлък направи младата Александра Терзиева, както и Мирела Илиева, която също получи възможност да играе и в женското първенство. Така Казанлък вкара в игра днес и най-малките си състезателки, които участват в състезанията на младшата възраст. Отсъствие в мача записаха контузената Ивета Михова и Анжела Симеонова.

Вторият гейм бе белязан от превъзходство на тима на ЦСКА в играта, като още в началото гостенките поведоха с 1:8. Възпитаничките на старши треньорът Диян Боюклиев започнаха да скъсяват дистанцията, но разликата в точките не позволи да настъпи промяна и вторият гейм приключи при 18:25. 

Едва в третата част казанлъшкият тим успя да покаже борбения си характер и стоеше равностойно в играта на "Червените". Контузия на либерото Елизабет Георгиева обаче остави още един от състезателите на "Казанлък Волей-Багира" на резервната скамейка. Бурната подкрепа на публиката в зала "Багира" повлия благоприятно на играта на момичетата, които успяха максимално да затруднят противничките си. Въпреки че отново поведоха в точките, армейките не успяха да задържат темпото. Момичетата на "Казанлък" започнаха да диктуват в играта, стигнаха и до изравняване при 21:21. Последва борба за всяка точка и нови изравнявания в резултата до 24:26.

Титулярен състав на "Казанлък Волей-Багира" срещу ЦСКА: Пламена Кораменова - капитан, Мариела Салиева, Екатерина Димитрова, Виктория Ветчакова, Елизабет Георгиева - либеро и Елина Сандолова

В събота, на 10 февруари, "Казанлък Волей-Багира" ще гостува на "Славия" в зала "Панайот Пондалов" в София.

 

Снимки: Иван Бонев

Снимки от срещата

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени