Взеха кадър на Казанлък в щатски отбор

13.04.2018

Състезателката в отбора на "Казанлък Волей-Багира" в предишен сезон Елина Златева е новото попълнение на волейболния отбор на Сowley College Канзас, Аркансас Сити в САЩ. Шуменката ще подсили щатския отбор, с прозвището Тигрите, през състезателната 2018/2019 г., съобщава сайтът Shum.bg.

 „Имах мечта да играя и да уча в Америка и започнах усилено да я преследвам. Изпращах имейли на много колежи с отбори по волейбол в различни дивизии. Получих различни предложения. Най-много ме привлече отбора, в който ще се състезавам следващия сезон -Cowley College. Треньорът Стивън Греъм много хареса играта ми. Освен това ми предложиха и пълна стипендия за обучение в следващите две години. Единственото нещо, което оставаше да направя беше да взема изпита по английски, което направих успешно и трансфера ми в отбора е факт", разказва Елина.

На сайта на колежа треньорът Греъм споделя впечатленията си от таланта на българката и я описва като много интересен играч. „Тя ще внесе много сила и разнообразия в играта на нашия отбор с бързото си нападение, с бързината и силата, която притежава при играта в защита, с всичките си умения ", казва треньорът  Стивън Греъм.

Елина Златева започва да играе волейбол в родния си Шумен. Заедно със сестра си Христина бяха част от отбор “Олимпийски надежди” в София. Близначките стават част и от „Казанлък волей“ за сезон, след което Елина се завърна в родния „Шумен 05“.

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени