Волейболистките на "Казанлък" спечелиха национален турнир по мини-волейбол

30.11.2019

Възпитаничките на ВК "Казанлък" - ученички на ОУ „Кулата“, спечелиха националния турнир „Малки великани“, провел се в Разград на 30 ноември. До финалите стигнаха 9 училищни състави, преодолели зоните, в които са участвали – отбори от София, Варна, Омуртаг, Казанлък, Русе, Несебър, Пловдив и домакините от Разлог. Казанлъшките деца представяха не само града си, но и зоната, в която влизат областите Стара Загора, Хасково и Кърджали. Месец по-рано спечелиха съревнованието на зонално ниво в Стара Загора и така се класираха за финалите на „Малки великани“.

След три успешни мача по-рано днес, на финала възпитаниците на ОУ „Кулата“ спечелиха срещу Разлог с 2:0 гейма и станаха носители на тазгодишния трофей от веригата състезания за ученици (смесени отбори) 5-6 клас по мини-волейбол. Инициативата се осъществява от голяма застрахователна компания, подкрепена от Българска федерация по Волейбол и местните общини.

Треньор на децата е учителят по спорт в училище „Кулата“ и волейболен треньор Съби Кафеджиев. Освен медали и купа, нашите деца взеха и голямата награда на турнира – спортен лагер през лятото на 2020 година.

Снимки от срещата

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени