Деко Григоров: Целите ми са да работя за най-доброто в българския волейбол

03.12.2019

Във връзка с медийни изяви на вицепрезидента на БФВолейбол Любо Ганев, кандидат за президент на федерацията, в които бе намесено името на изпълнителния директор на ВК "Казанлък" Деко Григоров, публикуваме позицията на г-н  Григоров относно твърденията, че вероятно ще наследи Данчо Лазаров на поста председател на УС на БФВ. 

 

 

"Напоследък лоши съветници около моя уважаван колега и вицепрезидент в БФволейбол Любо Ганев му втълпяват абсурдни и неверни неща относно моята личност. В тази връзка искам да заявя:

 - Никога, никой под каквато и да е форма не ми е предлагал да се кандидатирам за поста председател на УС на БФВ.

 - Не съм имал намерения и никога няма да имам да се кандидатирам за такъв важен и отговорен пост като председател на УС на БФВ.

 - Смятам, че тоза са грозни инсинуации, които нямат реални основания

Всички знаят, че се занимавам само и изключително с женското направление у нас. Работя за волейбола и много съм дал за него. Като регионален отговорник успях да спомогна изключително за развитието на волейбола в целия регион Странджа (клубовете от Югоизточна България). Когато преди време започнах своята дейност, нивото в региона бе нула, а сега участваме редовно на финали на държавни първенства за всички възрасти. През тези години чрез много работа и всеотдайност спомогнах за утвърждаването на Казанлък като голям волейболен център на България в женското направление.

Мога с гордост да кажа, че в голяма степен моя е заслугата за изграждането на волейболен клуб в Стара Загора, като така се върнаха традициите в този спорт в града. За малкото време от основаването му в клуба вече има над 150 деца, като се участва в първенствата от календара на БФВ за всички възрасти при подрастващите. Със съдействието на кмета Живко Тодоров Берое се превърна в един от водещите клубове в женското първенство на България. Може вече и да не съм в управата на клуба, но  този клуб е като мое дете и винаги ще милея за него.

През тези години вложих цялата си енергия за развитието на женското направление във волейбола. Никога не съм взимал пари от волейбола, напротив давал съм и ще продължа да го правя. Защото го правя от любов към този спорт. Ако моите колеги преценят, че съм полезен, ще продължа да работя и за в бъдеще, ако не ще се оттегля. Никога никой не съм обидил и нямам намерение да го правя. Целите ми са да работя за най-доброто в българския волейбол.

Вече сме в края на годината и наближава Коледа. Във връзка с това, искам да поздравя всички състезатели, треньори, деятели и приятели на волейбола с идващите светли празници. Пожелавам им много здраве и нека има много радост и мир в душите и сърцата на всички." 

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени