Благотворителен волейболен турнир "Пази детето на пътя!"

13.01.2020

С идеята да помогне за пътната безопасност на децата от града, Волейболен клуб „Казанлък“ започва събиране на средства чрез провеждане на благотворителен турнир в края на тази седмица.

 На 18 и 19 януари (събота и неделя) в спортната зала „Багира“ мъжки състав на Волейболен клуб „Казанлък“ и приятели, както и отборите на „Берое 2016“ Стара Загора, „Локомотив“ Пловдив и „Арда“ Кърджали ще подкрепят благотворителната кауза, за която са необходими 1500 лева. Със средствата ще бъде закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Тя ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци. Това е сериозен проблем в нашето общество и децата са в риск на пътя, затова решихме да направим този турнир и предприемем действия за тази кауза, като взимаме пример от Бургас, разказа помощник-треньорът на ВК „Казанлък“ Иван Чолев. В морския град вече има поставени подобни фигури на няколко възлови кръстовища и резултатите са обнадеждаващи.

Средствата за каузата в Казанлък ще бъдат събирани в кутии за дарения, които ще бъдат поставени на няколко места в зала „Багира“ по време на срещите, а при събиране на повече от необходимото, остатъкът ще бъде предоставен на девическия тим на Хуманитарната гимназия, на който предстои участие през месец май в Световни ученически игри в Бразилия.

Турнирът се организира от ВК „Казанлък“, треньорите в школата със съдействието на Гергана Димитрова, приятели и фенове на волейболния спорт.

Програма на срещите в зала "Багира":

18 януари

16:30 – „Локомотив“ Пловдив - „Арда“ Кърджали /0:3/

18:30 – “ Казанлък“ – „Берое 2016“ Стара Загора /2:3/

19 януари /неделя/

14.00 – мач за 3 и 4 място: "Казанлък"-"Локомотив"/Пловдив/

16.00 – мач за първо и второ място: "Арда"/Кърджали/-"Берое 2016"/Стара Загора/

Снимки от срещата

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени