Игралите за тима ни Галя Карабашева и Мими Кривошийска сред "Лъвиците"!

11.05.2023

Лоренцо Мичели, националният треньор на жените, обяви подмладен състав за предстоящото издание в Лигата на нациите. Нашите ще играят в Япония, Хонконг и Южна Корея, като първият ни мач ще е на 31 май в Нагоя срещу Хърватия.

 Италианският специалист и екипът му изпратиха повиквателни на 28 състезателки, които попадат в разширения състав. 18 от тях играят в чуждестранни отбори, а 8 националки идват от шампиона на България при жените - Марица (Пловдив).

 Подготовката на националния тим се провежда в Пловдив и включва проверки на чужд терен. „Лъвиците" ще играят контроли срещу Франция в периода 16-20 май. След това заминават за Белгия, където ще се изправят срещу местния национален отбор между 20 и 24 май.

 Програмата на женския национален отбор е част от лудото лято на българския волейбол. Нашите тимове ще участват в различни турнири на три континента. А финалният акорд са олимпийските квалификации, като дамите ни ще се борят за квота между 16 и 24 септември в Япония.

Либерото ни Галина Карабашева /на снимката-вече състезателка на "Левски"-София/ и отдадената под наем на "Марица"/Пловдив/ шампионка и носителка на Купа "България" Мария Кривошийска са с повиквателни за националния. В тима е и игралата дълго и успешно в Казанлък-Радост Маринова.

Ето кои са избраните от Мичели състезателки:

Посрещачи:
Виктория Коева
Александра Миланова
Дария Иванова
Мирослава Паскова
Моника Кръстева
Мария Йорданова
Елена Бечева
Ивета Станчулова

Цветелина Илиева

Диагонали:
Ива Дудова
Симона Николова
Мерелин Николова
Радостина Маринова

Централни блокировачи:
Мира Тодорова
 Дима Ушева
Борислава Съйкова
Боряна Ангелова
Елена Коларова
Мария Кривошийска
Нася Димитрова

Разпределители:
Маргарита Гунчева
Петя Баракова
Лора Славчева
Никол Миланова
Мирела Шахпазова
Полина Нейкова

Либера:
Галина Карабашева
Мила Пашкулева


УСПЕХ,"ЛЪВИЦИ"!!!

Снимки от срещата

Коментари

© KAZANLAKVOLLEY.COM - Всички права запазени